Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

​ Генпрокуратура спільно з НАБУ повідомила про підозру одному з Голів державної районної адміністрац

​ Генпрокуратура спільно з НАБУ повідомила про підозру одному з Голів державної районної адміністрац
109986 ПЕРЕГЛЯДІВ

Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України спільно з Національним антикорупційним бюро України, за оперативного супроводження Департаменту захисту економіки Національної поліції України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Державної адміністрації одного з районів Київщини з метою одержання неправомірної вигоди юридичною особою, що спричинило тяжкі наслідки за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

У ході досудового розслідування встановлено, що Голова районної адміністрації Київщини зловживаючи своїм службовим становищем, умисно, з метою одержання неправомірної вигоди декількома сільськими радами, які згідно законодавства України є юридичними особами, всупереч інтересам служби, видав, не маючи на те передбачених Законом повноважень, розпорядження про передачу земель Державного фонду у розмірі понад 100 га, у власність територіальним громадам, змінивши при цьому їх цільове призначення без відповідного погодження з органами Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, що спричинило тяжкі наслідки державним та громадським інтересам у розмірі понад 12 млн грн.

Наразі Голові державної районної адміністрації вказаного району Київщини повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України та вручені клопотання про обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Досудове розслідування наразі триває, встановлюються інші особи причетні до вчинення вищевказаного кримінального правопорушення.

Довідково: За скоєне кримінальне правопорушення підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео