Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Києві викрито конвертаційний центр з обігом у 700 млн гривень

У Києві викрито конвертаційний центр з обігом у 700 млн гривень
219791 ПЕРЕГЛЯДІВ

Київською місцевою прокуратурою №1 спільно із співробітниками Голосіївського управління поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві та Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Служби безпеки України припинено діяльність конвертаційного центру, який протягом 2016-2017 року надавав незаконні послуги підприємствам реального сектору економіки, в тому числі державної форми власності.

У ході розслідування кримінального провадження встановлено, що службовими особами державних організацій через підконтрольні їм фіктивні і транзитно-конвертаційні компанії виведено у тіньовий обіг та привласнено понад 10 млн грн державних коштів.

Так, кошти за виконання робіт, згідно умов фіктивних договорів, перераховувались на рахунки підприємств, які не здійснювали діяльність, зазначену в установчих документах. При цьому за короткий термін їх існування вони виконували великий обсяг фінансових операцій, що вказує на їх створення з метою прикриття незаконної діяльності.

У подальшому готівкові кошти знімались з рахунків суб’єктів господарювання через банкомати кур’єрами та передавались службовим особам.

Загальний же обіг «конвертаційного центру» за період 2016-2017 років склав понад 700 млн гривень.

За результатами проведених обшуків в офісних приміщеннях, в автомобілях та за місцями проживання фігурантів вилучено первинні та фінансово-господарські документи, чорнові записи, банківські картки, печатки українських та іноземних компаній, а також грошові кошти в національній та іноземній валюті.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео