Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Головною військовою прокуратурою завершено досудове розслідування діяльності організов

Головною військовою прокуратурою завершено досудове розслідування діяльності організов
110031 ПЕРЕГЛЯДІВ

Головною військовою прокуратурою завершено досудове розслідування діяльності організованої групи у складі двох адвокатів та їх спільника, які тривалий час займались вимаганням коштів у керівників підприємств.

Зокрема установлено, що зазначені особи упродовж 2015-2017 років, заволодівши під час надання правової допомоги та здійснення захисту обвинуваченого у кримінальному провадженні документами щодо фінансово-господарської діяльності ряду суб’єктів господарської діяльності, вимагали від керівників декількох підприємств різної форми власності грошові кошти на загальну суму 1,41 млн доларів США, погрожуючи передати до правоохоронних органів документи, в яких містилася, на їх думку, інформація щодо протиправної діяльності потерпілих.

10 травня 2017 року, безпосередньо після отримання першої частини грошових коштів у сумі 50 тис доларів США, затримано двох адвокатів Ради адвокатів Київської області, а в подальшому того ж дня і їх співучасника.

Указаним особам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 189 КК України.

Стосовно всіх підозрюваних слідчим суддею застосовано запобіжний захід в вигляді застави. У подальшому щодо двох з них за клопотанням Головної військової прокуратури, у зв’язку з порушенням процесуальних обов’язків, запобіжний захід судом змінено на домашній арешт, а внесену заставу на загальну суму 960 тис грн звернуто в дохід держави.

18 жовтня 2017 року обвинувальний акт передано до суду для розгляду по суті.

Досудове слідство у вказаному кримінальному провадженні здійснювалося Головною військовою прокуратурою на підставі доручення, наданого Генеральним прокурором України, відповідно до ч. 5 ст. 36 КПК України.

Припинення та розслідування злочинної діяльності організованої групи проведено спільно з Управлінням карного розшуку Головного управління Національної поліції в м. Києві.

Довідково: відповідно до санкції ч. 4 ст. 189 КК України за вчинення цього злочину передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео