Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На Сумщині презентували «Мартиролог мешканців Сумської області, які загинули у локальних війнах і закордонних збройних конфліктах»

На Сумщині презентували «Мартиролог мешканців Сумської області, які загинули у локальних війнах і закордонних збройних конфліктах»
29179 ПЕРЕГЛЯДІВ

Книга видана за фінансової підтримки обласної влади та містить найбільш повний перелік військовослужбовців Сумської області, котрі загинули у локальних збройних конфліктах і закордонних війнах

Питання поіменного вшанування пам’яті полеглих на чужині шляхом створення єдиного Мартирологу постало вже давно, адже за даними обласного військового комісаріату на Сумщині зареєстровано майже 5200 учасників бойових дій на території інших держав, з них понад 4 тисячі – в Афганістані.

Тому експертна рада з питань книговидання, що створена при облдержадміністрації, підтримала пропозицію голови обласної організації Національної спілки краєзнавців України Олега КОРНІЄНКА щодо видання цієї книги. З обласного бюджету минулого року було виділено 5 тисяч гривень на 150 примірників, які будуть спрямовані у навчальні заклади та бібліотеки області.

Як зазначив Олег Корнієнко, який є упорядником книги, її унікальність полягає у тому, що вона містить найбільш повний на цей час перелік військовослужбовців, котрі загинули, померли від ран, зникли безвісти в локальних збройних конфліктах і закордонних війнах. Це, в першу чергу, уродженці Сумщини, а також особи, які призивалися до лав Збройних Сил з території Сумської області.

Ця книга – перша спроба на Сумщині увічнити імена полеглих військовослужбовців, котрі загинули у локальних збройних конфліктах і закордонних війнах, як того вимагає загальновизнана світова традиція вшанування загиблих бійців.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео