Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Очільники Сумщини зустрілися з учасниками бойових дій на території інших держав

Очільники Сумщини зустрілися з учасниками бойових дій на території інших держав
224723 ПЕРЕГЛЯДІВ

Про це під час зустрічі з учасниками бойових дій на території інших держав говорили очільники Сумщини Микола КЛОЧКО та Володимир ТОКАР

Голова облдержадміністрації Микола КЛОЧКО, звертаючись до присутніх, зазначив, що попри те, що сьогодні Україна знаходиться в стані неоголошеної війни, і ми чи не щодня чуємо про нові втрати – уже молодого покоління героїв, обласна влада не забуває і про тих, хто був змушений виконувати свій військовий обов’язок на території інших країн.

У місцевих бюджетах області у 2018 році на фінансову підтримку громадських організацій спілки ветеранів Афганістану були передбачені кошти у сумі майже 240 тисяч гривень.

Згідно з Обласною програмою соціального захисту населення на 2017-2021 роки інвалідам І групи та членам сімей загиблих учасників бойових дій на території Республіки Афганістан надається щомісячна допомога у розмірі 1200 грн.

 «Так, звісно, це не великі кошти, але вони щорічно є. І ми сьогодні обговорюємо можливість збільшення цієї допомоги і, я думаю, на сесії, це питання буде вирішено, – повідомив Микола Клочко. – Також з державного бюджету-2018 були виділені кошти в сумі 5,9 млн. грн. для придбання житла шістьом сім’ям. Станом на 1 січня 2019 року придбані квартири для трьох сімей на суму 3,2 млн. грн. Трьом сім’ям кошти в сумі 2,7 млн. грн. перераховані на особові рахунки, триває процедура підбору та закупівлі житла. На 2019 рік у держбюджеті на виплату грошової компенсації для отримання житла для сімей загиблих учасників бойових дій на території інших держав заплановані кошти в сумі 200 млн. грн».

Голова обласної ради Володимир ТОКАР додав, що депутатський корпус постійно йде назустріч воїнам та родинам загиблих у вирішенні їхніх проблемних питань.

«Повірте, ми не ділимо наших героїв – на воїнів АТО і тих, що воювали на території Афганістану, – говорив він. – Ви всі пережили жахіття війни і дай Боже, щоб наші з вами діти і внуки знали про воєнні дії лише з книг, а не з власного досвіду».

Під час зустрічі представники ветеранських організацій воїнів та сімей загиблих обговорювали питання медичного забезпечення, перевезень в громадському транспорті тощо. Заступник директора обласного Департаменту соціального захисту населення Людмила МУСІЯКА зазначила, що з 1 січня 2018 року учасники бойових дій і воїни АТО відповідно до обласної програми пільгових перевезень користуються однаковими правами, аналогічні ситуації і по районах. Більше того, згідно із законодавством України, учасники бойових дій користуються правом безкоштовного проїзду на всій території України. І якщо раптом виникають якісь випадки обмеження прав учасників бойових дій, потрібно повідомляти про це представникам органів влади. Адже там де є діалог, буде і результат.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео