Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич відвідала потужну опорну школу в сільській громаді на Сумщині

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич відвідала потужну опорну школу в сільській громаді на Сумщині
168881 ПЕРЕГЛЯДІВ

На цьому наголосила Міністр освіти і науки України Лілія ГРИНЕВИЧ, відвідавши Верхньосироватську спеціалізовану школу І-ІІІ ступенів, яка є опорною в Сумському районі

За словами Лілії Гриневич, цьогоріч передбачено ще 1 млрд грн на оснащення класів НУШ, куди прийдуть навчатися першокласники у вересні 2019-го. Також понад 265 млн грн виділено на підвищення кваліфікації вчителів, які навчатимуть цих учнів. Такі інвестиції можливі завдяки підтримці Уряду та  парламенту, які заклали та підтримали виділення цих коштів у бюджеті 2019 року.

Голова облдержадміністрації Микола КЛОЧКО зазначив, що минулого року саме Сумщина однією із перших використала надану субвенцію на розбудову НУШ. І в цьому році обласна влада робитиме все можливе, щоб залишити за собою першість в цьому питанні.

Директор обласного Департаменту освіти і науки Вікторія ГРОБОВА розповіла, що у 2017 році проведено реконструкцію приміщення Верхньосироватської школи, а саме здійснено заміну вікон, зовнішніх дверей і утеплення фасаду. На виконання цих робіт використано кошти в сумі понад 4 млн грн (із них коштів Державного Фонду регіонального розвитку – 2,7 млн грн, коштів місцевого бюджету – майже 1, 5 млн грн). На створення нового освітнього простору для учнів перших класів цієї школи у 2018 році використано 546 тис. грн.

У Верхньосироватській школі Міністр освіти і науки зустрілася із тренерами Нової української школи.

«Тренери Нової української школи − це золотий актив реформ, − підкреслила головна освітянка України. − Кожен із вас, ідучи в цей проект, змінювався, трансформував свою свідомість. Я бачила досвідчених педагогів, які сприймали спочатку Нову українську школу і свою іпостась тренера з іронією, але потім відчували смак нових можливостей і зацікавлювалися реформою. Бути тренером складніше, ніж просто вчителем чи методистом, але цікавіше. Я бажаю вам не втрачати драйву. Адже невдовзі ми матимемо нову генерацію вчителів, тих, хто має зараз випускні четверті класи і наступного року набиратиме перші вже за новим освітнім стандартом».

Лілія Гриневич нагадала, що наразі МОН реалізує новий проект з урядом Фінляндії, який пов'язаний з Новою українською школою.

«Ми спільно розроблятимемо матеріали для вчителів, які будуть допомагати у тренінгах НУШ», − додала вона.

Кращих тренерів Нової української школи Міністр освіти і науки України відзначила почесними грамотами.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео