Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Херсоні виступить оркестр військово-повітряних сил США в Європі

У Херсоні виступить оркестр військово-повітряних сил США в Європі
110099 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні на Херсонщині перебуває з візитом USAFE Band оркестр військово-повітряних сил США в Європі.

Гості вже зустрілися з учнями музичного училища для спілкування та проведення майстер-класу.

Також відбувся брифінг диригента оркестру USAFE Band підполковника Дона Скофілда та співака, першого контр-тенора України Юрія Миненка, заступника голови ОДА Олександра Адамчика та начальника управління культури ОДА Світлани Думинської.

«Ми цього року святкуємо 25-річчя дипломатичного партнерства Сполучених Штатів Америки і України. Приємно, що ці взаємовідносини поєднані та скріплюються музикою і тоді не існує ніякого мовного бар’єру. Раді вітати на Херсонщині цей чудовий оркестр», - зазначив Олександр Адамчик.

Під час брифінгу диригент оркестру USAFE Band підполковник Дон Скофілд розповів, що репертуар концерту був зіставлений, враховуючи музичні смаки українців, і зі сцени звучатимуть композиції у різних жанрах, починаючи від джазу та закінчуючи класикою: «Сьогодні прозвучить дуже особлива композиція, тому що вона містить музичні частини гімну України та гімну США, спеціально створена для туру Україною».

Про співпрацю розповів співак Юрій Миненко: «Цей концерт - єднання культури, сердець і музичних стилів. Мені цікаво і приємно працювати з оркестром, особливо подобається експеримент поєднання опери та джазу».
Як зазначила начальник управління культури ОДА Світлана Думинська, концерт поєднає музикою військовослужбовців Херсонщини та США без зброї у руках, а натомість з музичними інструментами.

Довідково

«Музика Єднає» («Music Unites») – концертний тур й унікальний освітній проект. В кожному місті музичні посли США проведуть творчі зустрічі з представниками української культури, спільні музичні перформанси та майстер-класи для юних музикантів.

Від моменту заснування у 1943 році USAFE Band дали більше ніж 20 000 концертів, створюють близько 400 яскравих подій на рік, оркестр знаменитий виступами для монархів та керівників держав. USAFE Band по праву пишається високими досягненнями і радий ділитися досвідом, що надихає, з цінителями музики в Україні.

Теги: херсонщина, херсонська_облдержадміністрація

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео