Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

АПК: на Рівненщині назвали господарства-лідери

АПК: на Рівненщині назвали господарства-лідери
82784 ПЕРЕГЛЯДІВ
15 листопада 2017
АПК: на Рівненщині назвали господарства-лідери

Аграрії Рівненщини підсумували господарський 2017 рік та визначили лідерів у галузі

Із Днем працівників сільського господарства, яке відзначають у третю неділю листопада, їх привітав голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко та відзначив:

«Цього року аграрії отримали фінансову підтримку з державного бюджету – 4,5 мільйони гривень, а з обласного – 1,2 мільйони. Відбувається модернізація галузі, зростають інвестиції. Аграрії повністю забезпечують жителів області у власній продукції. Вперше за багато років збільшилася посівна площа. Усе це свідчить про те, що сільське господарство на Рівненщині успішно розвивається».

Як повідомила директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Надія Переходько, обсяги продукції сільського господарства з початку року зросли на 3,5 % в порівнянні з минулим роком. Найкращими стали товаровиробники Млинівського, Радивилівського та Рівненського районів. А на Поліссі – Березнівщина та Сарненщина.

В цілому за темпами приросту продукції агропромислового комплексу Рівненщина увійшла в 10 найкращих серед усіх регіонів України.

Лідером у галузі молочного скотарства є ПП «Агро-Експрес-Сервіс» Млинівського району. Підприємство випускає майже половину усього молока в області.

У галузі птахівництва передовим є агрокорпорація «Крупець» Радивилівського району. На ньому утримується майже половина від усього поголів’я птиць в області.

Найвищих показників у господарській діяльності досягли фермерські господарства «Влада» Млинівського району. Підприємство спеціалізується на виробництві широкого асортименту овочів – більше 10 сортів і видів капусти, моркви, столового буряка, картоплі.

Високу врожайність сільськогосподарської продукції також показали ТОВ СГП «ім. Воловікова» Гощанського району, ТОВ «Агро-класік» Дубенського району, агрофірма «Камаз-Агро» та ТзОВ «Хавест-Агро» Млинівського району, агрокорпорація «Крупець» Радивилівського району.

Найкращі підприємства за професіоналізм отримали відзнаки Прем’єр-міністра України, Рівненської ОДА та облради.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео