Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

СІМІС на “Combined Resolve XIˮ– Перемога у боротьбі за свідомість це ключ до перемоги у майбутніх боях

112347 ПЕРЕГЛЯДІВ
 

СІМІС на “Combined Resolve XIˮ– Перемога у боротьбі за свідомість це ключ до перемоги у майбутніх боях

Піхота кров’ю та потом розчищає квадрат за квадратом та здійснює оборону в районі проведення операції. Танкісти у “міцній броніˮ змінюють баланс сил для забезпечення військової переваги. “Логістикаˮ це янголи, які надають все те, що потрібно війську….

Усі ці армійські складові знайому кожному командиру, що приймає рішення на полі бою та в той же час існують підрозділи, які не йдуть зі зброєю в атаку здобувати перемогу. Ці хлопці знаходяться в тіні більш відомих колег але від їх успішних дій залежить левова частка успіху будь-якої операції. Тож ті хто знайомі з сучасними методами ведення бойових дій, які здебільшого відбуваються в урбанізованій місцевості та носять гібридний характер, вже здогадалися що мойва йде про підрозділи цивільно-військового співробітництва.

СІМІС це не підрозділи розвідки, спецназу або піхоти але саме вони виконують дуже специфічні завдання непритаманні жодній військовій спеціальності. Використовуючи м’яку силу СІМІС ведуть боротьбу за свідомість кожного цивільного який потрапляє в зону надзвичайної ситуації.

Так під час навчань “Combined Resolve XIˮ у німецькому місті Хохэнфельс, групами цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України, Національної гвардії України, Болгарії та Великобританії спільно з 407 батальйоном цивільної взаємодії США було наглядно продемонстровано, як перемога у боротьбі за свідомість стає ключем до перемоги у майбутніх боях.

Цивільно-військове співробітництво (CIMIC) або цивільна взаємодія (CA) –це абстрактно-бойова функціяˮ,- наголосив інструктор з цивільної взаємодії Об’єднаного центру багатонаціональної підготовки Хохэнфельс підполковник ЗС США Джейсон Винсент,.- Цього разу в нашому підпорядкуванні була найбільша кількість підрозділів CA/CIMIC та підрозділів психологічних операцій, які ми зазвичай залучаємо до навчань. З нами працювали підрозділи від України, Болгарії та Великобританії, які впроваджували свій досвід в нашу повсякденну діяльність. Ними були відпрацьовані практичні дії в вигаданому місті Кіттенсі, що знаходиться на території навчального центру.

За сценарієм навчань Кіттенсі був потенційним оплотом сил спеціального призначення із вигаданого навчального антинатовського альянсу. До завдань підрозділів СА/СІМІС входило недопущення гуманітарної кризи, співробітництво з міжнародними неурядовими організаціями, та виявлення опозиційного антинатовського руху.

“Усі сценарії використання військ спеціально розроблені для того, щоб ми навчались бути не лише військовими, які мають бойові завдання, а й тому, що ми по-перше люди!ˮ — наголосив офіцер підрозділу СА США капітан
Тімоті Свансон.

Що стосується роботи представників українських СІМІС то їх метою було практичне тренування у виконанні завдань в багатонаціональному середовищі за стандартами та процедурами НАТО для підвищення рівня взаємосумісності з підрозділами збройних сил країн-членів НАТО. Тож польова група ЦВС під час участі в навчанні спільно з іноземними партнерами відпрацювала на практиці порядок роботи СІМІС з місцевим населенням, представниками органів місцевої влади, міжнародних гуманітарних та недержавних організацій під час проведення багатонаціональних операцій, а також порядок налагодження та підтримання співпраці, зв’язку, обміну інформацією з цивільним сектором на відповідних рівнях.

“Уся інформація зібрана цими підрозділами, при грамотному використанні командиром може докорінно змінити баланс сил в районі проведення операції та зробити дії бойових підрозділів більш продуктивнимиˮ, – наголосив підполковник ЗС США Джейсон Винсент.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео