Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Олена Зеленська вручила національну премію Global Teacher Prize Ukraine у номінації «Молодий вчитель»

Олена Зеленська вручила національну премію Global Teacher Prize Ukraine у номінації «Молодий вчитель»
343496 ПЕРЕГЛЯДІВ

Перша леді України Олена Зеленська взяла участь у врученні Global Teacher Prize Ukraine – щорічної національної премії для вчителів – агентів освітніх змін, яку вручає з 2017 року громадська спілка «Освіторія». 

Про це повідомляє офіційне інтернет-представництво Президента України.

Зазначається, що ця премія покликана відзначити досягнення вчителя не лише щодо своїх учнів, а й щодо суспільства та наголосити на важливості педагогів в Україні.

У 2023 році Global Teacher Prize Ukraine зібрала понад пів тисячі історій учителів зі всієї країни. Вже другий рік основна мета премії під час повномасштабного вторгнення – розповідати історії вчителів, щоб у такий спосіб подякувати їм і відзначити важливість їхньої праці. 

Олена Зеленська подякувала всім українським педагогам, які під час страшної війни продовжують працювати й навчають не лише освітніх предметів, а й власним прикладом вчать стійкості та життєлюбності, зміцнюють віру молоді у свої сили, показують, що попри ворожий напад життя триває, а отже, у ньому є майбутнє для дітей, їхніх родин, усієї країни.

Також Перша леді  вручила національну премію Global Teacher Prize Ukraine у номінації «Молодий вчитель» 23-річному Петру Сітеку зі Львова. Відзнаку присуджено за новітні підходи у викладанні з елементами лідерства та менторства.

«Ця номінація надзвичайно надихає, адже вона про те, що для молодих людей професія вчителя престижна. Що робота захоплює їх і не лякає труднощами. Хтось із номінантів почав працювати просто перед війною, а хтось – уже в розпал війни. І все одно залишився на своєму місці, не покинув викладання. Це теж заслуговує на окрему вдячність. Переможець підкреслює важливий для України курс на гендерну рівність. Жінки становлять близько 85% українських учителів. Тож наш переможець дає надію, що педагогічна праця цікавить і залучає чоловіків. Бо рівні можливості, за які всі ці роки бореться Україна, мають бути і в професії вчителя», — сказала дружина президента.

Петро Сітек викладає у львівській Школі вільних та небайдужих дебати і менторство, які, на його думку, є важливими у формуванні особистості учня.

«Ми повинні змінювати наші підходи до освіти. Сконцентруватися на тому, яких особистостей ми допомагаємо формувати, а не на знаннях, які вони здобувають. Оскільки в цій справі головне надихнути, і тоді вже ніхто не зможе зупинити людей, які хочуть здобути знання. Я вірю, що саме освіта здатна змінити світ», — сказав Петро Сітек.

«Петро каже: найперше хоче виростити учнів щасливими людьми. А це саме те, чого всі ми хочемо для України. Бо країна, де кожна людина щаслива, обов’язково буде щасливою», — підкреслила Олена Зеленська.

Нагадаємо, що раніше Дружина Президента України поділилась результатами спеціального дослідження на тему ментального здоров’я, яке провела на замовлення третього Саміту перших леді та джентльменів британська компанія Alligator Digital. Результати опитування презентували 6 вересня на третьому Саміті в Києві.

Мета цього комплексного соціологічного дослідження — проаналізувати, як люди у різних регіонах світу оцінюють своє ментальне здоров’я та як ставляться до відкритого обговорення проблем у цій сфері. Окрім України, опитування проводилось ще у 10 країнах, які репрезентують різні культури, мови й традиції. До вибірки увійшли країни, що перебувають у стані війни зараз або мають нещодавній досвід воєнних дій чи серйозних потрясінь, а також ті, які пройшли через руйнівні конфлікти багато десятиліть тому.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео