Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Кандидата-комуніста не допустили на вибори

Кандидата-комуніста не допустили на вибори
223857 ПЕРЕГЛЯДІВ

Петро Симоненко не був допущений до реєстрації у кандидати на прийдешні президентські вибори. Таке рішення Центральна виборча комісія повідомила 2 лютого під час чергового засідання. Причиною зазначили те, що політик висувається забороненою в Україні Комуністичною партією.

Петру Симоненку відмовили у реєстрації на президентські вибори. У Центральній виборчій комісії відбулося засідання, під час якого її члени одноголосно прийняли відповідне рішення. Головна причина – потенційний кандидат представляє Комуністичну партію, яка за законом заборонена в Україні. У ЦВК повідомили, що в президентських перегонах не має права брати участь політик, якого висунула партія, що фактично пропагує комуністичного, націонал-соціалістичного або іншого з заборонених режимів. Як відомо, в Україні офіційно була заборонена Комуністична партія, а також її ідеологія та символіка.

Петро Симоненко подав заявку на участь у виборах ще 29 січня. Однак за підсумками рішення, прийнятого ЦВК політику повідомили, що він може зареєструватися лише як само висуванець. Окрім Симоненка, ЦВК відмовила у реєстрації ще 4 потенційним кандидатам. Причинами були названі порушення правил щодо подачі документів або невнесення передбаченої законом застави.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео