Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українська діаспора зможе голосувати за кордоном

Українська діаспора зможе голосувати за кордоном
28588 ПЕРЕГЛЯДІВ

Понад 100 виборчих дільниць 31 березня відкриється за межами України. Громадяни, які проживають зможуть виконати свій громадянський обов’язок, взявши участь у голосуванні. Для цього їм не потрібно приїздити до України – достатньо відвідати найближчу виборчу ділянку.

У ЦВК повідомили про точну кількість закордонних виборчих дільниць, які прийматимуть виборців 31 березня. Загалом за кордоном була сформована 101 комісія для проведення виборчого процесу. Рішення про кількість та склад комісій приймалося з урахуванням кандидатур, які були надані зареєстрованими кандидатами у президенти.

Виборчі дільниці працюватимуть в офіційних представництвах багатьох європейських країн, Сполучених Штатах та Канаді. Зокрема, у Німеччині відкриють 5 дільниць, по 4 – у США, Італії та Польщі, по три адреси у день виборів можуть відвідати українці у Канаді, Туреччині та Іспанії.

У процесі передвиборчої кампанії, що розпочалася 31 грудня, було зареєстровано 44 особи. З них до першого етапу виборів дійдуть 39 кандидатів, оскільки п’ятеро політиків змінили рішення і відмовилися у встановлений законом термін. Статистика стверджує, що за симпатіями громадян лідирують на цей момент Юлія Тимошенко, Володимир Зеленський та Петро Порошенко.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео