Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

ІРИНА САДОВСЬКА ЗУСТРІЛАСЬ З НОТАРІАЛЬНОЮ СПІЛЬНОТОЮ ХАРКІВЩИНИ

ІРИНА САДОВСЬКА ЗУСТРІЛАСЬ З НОТАРІАЛЬНОЮ СПІЛЬНОТОЮ ХАРКІВЩИНИ
224438 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністерство юстиції завжди готове до діалогу з нотаріусами України. Адже для формування спільної та продуктивної роботи важливо почути нотаріусів з областей. Про це повідомила заступник Міністра юстиції з питань державної реєстрації Ірина Садовська під час зустрічі з представниками нотаріату Харківщини. 

«Кількість присутніх на зустрічі свідчить про те, що ви налаштовані співпрацювати. Одразу заявляю, що я готова до всіх ваших запитань у форматі конструктивного діалогу. Впевнена, що ми напрацюємо рішення, які ляжуть в основу нашої подальшої роботи», - розпочала зустріч Ірина Садовська. 

Розмова з нотаріатом області тривала більше двох годин, кожен бажаючий міг висловитись та пояснити свою точку зору. У ході розмови сторони предметно обговорили гострі питання, зокрема, мова йшла про роботу в реєстрах та тестові програми, які навчають правильному здійсненню реєстраційних дій. 

За словами Ірини Садовської, кількість відключень від Реєстрів стає все меншою. На сьогодні за певні правопорушення було відключено 41 нотаріус з 5,5 тисяч. Ці особи мають скласти тестування для підвищення кваліфікації роботи з державними реєстрами. 

«Щодо Харківської області, то таке тестування мають скласти 3 нотаріуси з 430 приватних і 75 державних. Це менше відсотка від загальної чисельності нотаріусів в області. Нагадую, що вже є чимало осіб, які склали тести успішно», - повідомила заступник Міністра.

Водночас Ірина Садовська наголосила, що тестування для державних реєстраторів-нотаріусів не є «додатковим іспитом», а навпаки – визначає рівнозначні умови для підключення до Реєстрів всіх реєстраторів у разі тимчасового блокування їхнього доступу до  Реєстрів.

 «Приємно спілкуватись з професіоналами мовою діалогу, це набагато продуктивніше, аніж політичні гасла. Ми сьогодні з вами обговорили всі гострі питання та знайшли спільні знаменники. У дискусії народжується істина. Надалі нас разом з вами чекає спільна робота і одним із напрямків є Е-нотаріат. У квітні буде сформована робоча група, в яку ввійдуть нотаріуси з всіх областей для обговорення цих та інших важливих питань», - підсумувала зустріч Ірина Садовська.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео