Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Святкування 100-річчя існування системи органів державної реєстрації актів цивільного стану

Святкування 100-річчя існування системи органів державної реєстрації актів цивільного стану
196671 ПЕРЕГЛЯДІВ

Очільниця Харківської юстиції Тетяна Єгорова-Луценко разом із заступником Міністра юстиції України з питань державної реєстрації Іриною Садовською привітали співробітників ДРАЦСів з нагоди 100-річчя існування системи органів державної реєстрації актів цивільного стану.

Система ДРАЦСів постійно змінюється, щоб забезпечити громадян зручними послугами. 

Ще декілька років тому, щоб подати заяву або отримати документ, необхідно було чекати у черзі у відділі РАЦСу. Сьогодні за допомогою сучасних та комфортних сервісів від Мін'юсту є можливість в електронному режимі отримати повторні документи у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, попередньо записатися на прийом до потрібного відділу РАЦСу, а також отримати консультацію від спеціалістів. Окрім того, новації стосуються і видачі першого документу нового громадянина України – свідоцтва про народження - прямо у пологовому, і спрощеної процедури реєстрації шлюбу у рамках проекту «Шлюб за добу» та багатьох інших послуг, які були запроваджені за останні роки.
Але все ж таки є речі, які залишаються в системі незмінними навіть понад століття — це популяризація законних подружніх стосунків, збереження традицій та сімейних цінностей. Взірцем цього сьогодні стала пара, яка прожила у шлюбі 52 роки.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео