Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Воєнний стан і освіта: прогнози і перспективи

Воєнний стан і освіта: прогнози і перспективи
167618 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністр освіти та науки роз’яснила ситуацію щодо впливу воєнного стану на роботу освітніх закладів усієї країни та прикордонних зон. Лілія Гриневич також попередила про заходи, що будуть вжиті у випадку виникнення непередбачуваних ситуацій.

Лілія Гриневич розповіла про зміни, які можуть очікувати  на підконтрольні її відомству заклади освіти у зв’язку з введенням воєнного стану. Очільник Міністерства освіти та науки запевнила:  останні зміни ніяк не вплинуть на навчальний процес у 10 областях, де було запроваджено зміни. Єдине, на чому акцентувала Лілія Гриневич – місцеві адміністрації зобов’язані розробити і засвоїти чіткий алгоритм дій у випадку небезпеки. Зокрема – визначити місця для евакуації та створити програму навчань з евакуації.

За словами урядовця, єдине, що може спричинити переривання навчального процесу – загострення ситуації у прикордонних зонах і створення потенційної небезпеки для учнів і студентів. За інших обставин навчальний процес у 10 зазначених областях буде продовжуватися у звичному режимі.

Воєнний режим в Україні був введений 26 листопада. Актуальний він лише для 10 областей, найближчих для потенційно небезпечних зон, та діятиме попередньо протягом місяця.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео