Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Уляну Супрун відсторонили від виконання обов’язків міністра

Уляну Супрун відсторонили від виконання обов’язків міністра
223848 ПЕРЕГЛЯДІВ

5 лютого виконуючу обов’язки міністра охорони здоров’я відсторонили від цієї посади. Причиною стало відповідне рішення суду, прийняте з ініціативи депутата Ігоря Мосійчука. Свою позицію з цього питання вже висловили Президент України та представники уряду.

Виконуючу обов’язків міністра охорони здоров’я було відсторонено від її обов’язків за підсумком судового рішення. Причиною для його винесення став позов депутата Ігоря Мосійчука, який представляє Радикальну партію. Як повідомляють, відповідна постанова суду діятиме протягом 3 років, якщо вона не буде оскаржена згідно з положеннями закону. Як йдеться у постанові, вимоги позивача були задоволені частково, тому Супрун може виконувати обов’язки першого заступника міністра. Тож незважаючи на те, що відтепер урядовець не зможе брати участь у засіданнях уряду і безпосередньо впливати на стратегічний розвиток міністерства, вона матиме змогу приймати означені законом рішення та підписувати документи.

Як повідомив сам позивач Ігор Мосійчук, його рішення про подання відповідного позову викликане некомпетентністю Уляни Супрун. Однак у чому саме полягає ця риса, депутат не пояснив. Що стосується Петра Порошенка, він уже висловив свою підтримку Супрун і нагадав про численні реформи, які були зроблені за останні роки. Колосальну підтримку політику висловили і звичайні громадяни – широка підтримка Уляни Супрун розгортається у соціальних мережах. Користувачі нагадують, що саме вона запровадила програму «Доступні ліки», на яку з державного бюджету вже було виділено близько 500 мільйонів гривень. На ситуацію, що склалася навколо Уляни Супрун, вже відреагували представники дипломатичних представництв США та Великої Британії  Україні, висловивши занепокоєння з цього приводу.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео