Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Верховній Раді згадали про день кримськотатарського опору

У Верховній Раді згадали про день кримськотатарського опору
56568 ПЕРЕГЛЯДІВ

Голова Верховної Ради виступив на пленарному засіданні, під час якого закликав пам’ятати про опір кримськотатарського народу проти окупації Росії. Ця подія сталася 5 років тому під час вторгнення сусідньої держави на територію Криму і продемонструвала справжній патріотизм корінних жителів півострова.

Під час проведення пленарного засідання 26 лютого у парламенті віддали данину заслугам кримськотатарського народу 2014 року. Рівно 5 років тому татари та українці Криму вийшли на масштабний мітинг, виступивши проти російської окупації. Саме кримські татари першими на весь світ заявили про своє бажання зберегти територіальну цілісність України. На згадку про цей патріотичний вияв жителів півострова 26 лютого відтепер на державному рівні відзначають як День кримськотатарського народу російській окупації.

Андрій Парубій нагадав про цей важливий день і закликав пам’ятати цей прояв патріотизму. Голова Верховної Ради також згадав про кримчан та інших українців, які потрапили до російського полону. Парубій пообіцяв зробити все можливе для звільнення з московських в’язниць усіх полонених громадян України та наголосив, що Крим завжди буде частиною України.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео