Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Раді Європи пропонують відкласти мовне питання в Україні

У Раді Європи пропонують відкласти мовне питання в Україні
56551 ПЕРЕГЛЯДІВ

Комісар Ради Європи рекомендує Україні не розвивати мовне питання до закінчення виборчого процесу. На думку членів міжнародної організації, наразі ця проблема може стати занадто поляризованою і буде використана у політичних цілях.

Дуня Міятович, яка займає посаду Комісара Ради Європи з прав людини, прокоментувала ситуацію з проектом так званого мовного закону в Україні. Вона порадила відкласти його вирішення до того моменту, коли виборчий процес у країні буде завершено. В іншому випадку, на думку Міятович, не уникнути поляризацію цього питання і його використання у власних цілях політичними силами. Комісар додала також, що обговорення майбутнього мовного закону має проводитися за участю представників усіх присутніх у суспільстві мовних спільнот.

Питання про мовний закон постало після поновлення розгляду депутатами Верховної Ради відповідного законопроекту. 12 березня народними депутатами був продовжений розгляд проекту, що має назву «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Причиною для його появи стало визнання неконституційним попереднього мовного закону. Таке рішення Конституційний суд прийняв у лютому 2018 року. З того моменту діючого закону, що регулює використання державної мови, в Україні немає.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео