Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

ВР протидіятиме політичній корупції

ВР протидіятиме політичній корупції
246953 ПЕРЕГЛЯДІВ

Підкомітет з питань запобігання і протидії політичній корупції Комітету з питань запобігання і протидії корупції на своєму засіданні розглянув ініціативу Національного агентства з питань запобігання корупції, представників окремих політичних партій та Міжнародної фундації виборчих систем про утворення при Підкомітеті Робочої групи з розробки змін до законодавства в частині визначення напрямків використання державних коштів, виділених з Державного бюджету України на фінансування статутної діяльності політичних партій.

Оскільки державне фінансування політичних партій є однією з передумов зниження ризику політичної корупції через зменшення залежності партій від приватних донорів, зазначена ініціатива підтримана народними депутатами України – членами підкомітету.

Для забезпечення діяльності Робочої групи Підкомітет планує залучити усіх бажаючих членів Комітету з питань запобігання і протидії корупції та Комітету з питань правової політики та правосуддя, їх секретаріатів, уповноважених осіб політичних партій, представлених у Верховній Раді України, представників Національного агентства з питань запобігання корупції, Рахункової палати України, а також профільних інститутів громадянського суспільства та наукових кіл.

Згідно з рішенням Комітету, роботу Підкомітету координуватиме перший заступник голови Комітету з питань запобігання і протидії корупції Юрій Савчук. Підкомітет з питань запобігання і протидії політичній корупції утворено зі складу Комітету з питань запобігання і протидії корупції 07 червня 2017 року (протокол № 104). Підкомітет є найчисельнішим у складі цього Комітету. При Підкомітеті функціонує Науково-експертна рада у складі 11 докторів наук.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео