Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Безвізовий режим для України опинивсяя під загрозою: експерт назвала причину.

Безвізовий режим для України опинивсяя під загрозою: експерт назвала причину.
220165 ПЕРЕГЛЯДІВ

Національне агентство по боротьбіз корупцієюоголосило тендер на проведення аудиту реєстра електронних декларацій. Громадські працівникивважають, щоце робиться для того, щобзнищити систему і в кінцівзагалі позбутися е-декларацій.

Член громадського люстрційного комітету Олксандра Дрік повідомила журналістам, що аудит міг терміново знадобитися керівництву НАБК, щоб легалізувати відсутність результатів перевірки декларацій. В той же час, експерт Центру протидії корупції Анастасія Красносельска вважає, що закриттяелектронного реєстру стане скандальним кроком, якийможе призвести до призупинення безвізового режиму для українців.«Буде провальноте, про що мизвітували перед ЄС за безвізовий режим», - заявила Красносельска.

«Ви не повірите, але владазнову хочезнищити систему е-декларування. На цей раз, з-за аудиту реєстра декларацій», - говориться на сторінці Центру протидії корупціїу Фейсбуці.

Відмінити тендер на аудит реєстру е-декларацій НАБК закликаєміжнародна антикорупційнанеурядова організація «Transparency International».

Нагадаємо, аудит повинен бути проведений до 22 грудня. Суспільні організації попереджують, що кримінальнісправи, відкриті по заключенням электронних декларацій, зрештою можуть закрити.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео