Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Аграрії експортували продукції на 12 млрд. доларів

Аграрії експортували продукції на 12 млрд. доларів
135884 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Станом на жовтень 2016 року, сільськогосподарський сектор вітчизняної економіки експортував товарів на загальну суму 11,8 млрд. доларів. Таку інформацію оприлюднила Державна служба статистики.

     Наразі агропродукція становить 40,7% від усіх експортованих товарів та послуг з нашої держави. Імпорт сільгосппродукції був значно нижчим. Так, за 10 місяців 2016 року було імпортовано агротоварів на 3,1 млрд. доларів. В структурі імпорту частка агропродукції складала 9,9%. Завдяки цьому сальдо торгівлі агропродукцією за вищезазначений період було позитивним та склало 8,7 млрд. доларів.

     Найбільше українські агровиробники продали за кордон зернових культур. Загалом зернових експортували 4,8 млрд. доларів. На другому місці олія та жир як рослинного, так і тваринного походження. Їх експортували на 3,1 млрд. доларів.

     Серед імпортованих товарів лідерами були готові харчові продукти (1,4 млрд. дол.) та продукти рослинного походження (близько 1 млрд. дол.).

     Як повідомлялося, у 2015 році експорт агропродукції перевищував імпорт на 11 млрд. доларів та складав 14,5 млрд. доларів, що дорівнювало 38% від усіх експортованих товарів.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео