Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна та Кувейт обговорили можливу співпрацю

Україна та Кувейт обговорили можливу співпрацю
217359 ПЕРЕГЛЯДІВ

     В Києві відбулась зустріч між Міністром агрополітики України Тарасом Кутовим та послом Кувейту Рашидом Хаммадом Аль-Адвани. Про це повідомляється на веб-сторінці Міністерства агрополітики.

     Сторони запевнили, що зустріч була досить корисною, оскільки були окреслені можливі напрямки співпраці між двома країнами.

     Пан Кутовий надав послу інформацію щодо рівня та темпів розвитку агросектору України. Зокрема, міністр наголосив, що Україна лідирує у світі у виробництві соняшника, займає третє місце по виробництву кукурудзи, а також шосте за пшеницею. Міністр вказав на зацікавленість у стабільному експорті до Кувейту сільськогосподарської продукції, а також висловив бажання розширити номенклатуру експорту Українських агротоварів. Цьому мають посприяти хороша якість товарів українського агросектору та їх низька собівартість. Також Міністерство спрямовуватиме значні зусилля на сертифікацію вітчизняних товарів.

     Посол Держави Кувейт погодився з Кутовим щодо перспективності налагодження більш тісних економічних зв'язків між країнами. Серед основних причин посол назвав вигідне географічне розташування країн та наявність товарів, які матимуть попит на ринках обох країн. Крім того, Рашид Хаммад Аль-Адвани визнав розвиненість українського сільського господарства.

     Також, було підняте питання інвестицій в економіку України. Кутовий вказав на перспективність інвестицій в нашу країну, та запропонував залучати капітал з Кувейту до приватизаційних процесів в Україні.

     Наразі Україна експортує до Кувейту зернові культури, олію та м'ясні продукти. За десять місяців 2016 року експорт з України дорівнював 8,2 млн. Доларів. В той час, як імпорт був відсутній взагалі.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео