Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Мінагрополітики розраховує на співпрацю з виноробами

Мінагрополітики розраховує на співпрацю з виноробами
54498 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Міністерством аграрної політики та продовольства України був підготовлений законопроект "Про виноград та виноробну продукцію", котрий має прийти на заміну Закону України "Про виноград та виноградне вино". Розроблений Міністерством законопроект, має сприяти розвитку та пришвидшити відновлення виноградно-виноробної справи в Україні.

     В проекті закону враховані досвід та стандарти, які застосовуються в Європейському Союзі. Впровадження європейських практик виноробства передбачається підписаною у 2014 році Угодою про асоціацію України з ЄС.

     Окрім Мінагрополітики, для того, аби реалізувати норми закону, над ним мають попрацювати Кабінет Міністрів та центральні органи влади, щоб привести його у відповідність до нормативно-правових актів даних державних органів. Також, для імплементації норм закону необхідно опрацювати технологічну документацію.

     Мінагрополітики виступило з ініціативою створити профільну групу з експертів галузі, науковців та представників бізнесу, для роботи над регуляторними актами. Як зазначили в Міністерстві, створення групи є відповіддю на бажання виробників та асоціацій виноградно-виноробної галузі приймати участь у створенні кращих умов функціонування галузі.

     Об'єднання дій держрегулятора, асоціацій виноробів та безпосередньо виробників, забезпечить стабільний розвиток галузі, до якої буде залучено нові технології, а вироблена продукція матиме високу якість.

     Для забезпечення результативності робочої групи, Міністерство просить надати кандидатури експертів, наукових діячів та фахівців у галузі виноробства. Збір інформації щодо можливих членів групи буде проводитись до 1 грудня.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео