Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна та Швеція мають розширювати співпрацю в аграрному секторі

Україна та Швеція мають розширювати співпрацю в аграрному секторі
217598 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Україна та Швеція мають розширювати двосторонню співпрацю в аграрній сфері.
     Про це заявила заступник Міністра з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева після зустрічі з послом Королівства Швеції в Україні Мартіном Хаґстрьомом.
     «Швеція є для нас цікавим партнером як в галузі аграрної торгівлі, так і в здійсненні спільних проектів. Співпраця може бути в таких секторах, як розвиток сільських територій, підтримка експорту, в тому числі перероблених продуктів харчування», - відмітила заступник Міністра.
     За словами Ольги Трофімцевої, проекти шведської агенції SIDA на сьогодні вже успішно підтримують деякі важливі напрямки роботи в аграрному секторі України (наприклад, овочівництво в південних областях). Для більш ефективної співпраці на рівні урядів необхідно здійснювати таку підтримку більш сфокусовано та відповідно до існуючих пріоритетів роботи Міністерства та запитів сектору.
     Мартін Хаґстрьом та Ольга Трофімцева домовились також про спільну підготовку Шведсько-Українського бізнес форуму навесні поточного року із більш широким залученням представників українського аграрного та переробного сектору та шведського бізнесу, які зацікавлені не лише в торговельних стосунках, але й в можливих інвестиційних проектах.
     «На сьогодні спільне завдання міністерства та посольства, на мою думку, полягає в тому, щоб допомогти знайти бізнесам наших країн більше спільних точок інтересів і активізувати їх діалог, тому якісно наповнений бізнес форум з сильною B2B складовою буде важливим імпульсом для даних процесів», - резюмувала заступник Міністра.
     На думку Ольги Трофімцевої, Королівство Швеція є також перспективним ринком для української органічної продукції, зважаючи на обсяги органічного ринку країни. Саме в таких нішах, включаючи організацію спільного виробництва та переробки, можна буде розвивати двосторонні відносини в найближчому майбутньому.

 

     Повідомляє Міністерство аграрної політики України


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео