Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На сировинних ринках почався розпродаж

На сировинних ринках почався розпродаж
83336 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сировинні товари просіли, через обвал на ринку акцій і волатильності, яка змусила інвесторів уникати ризиків.

Brent втратила 1.2% до $ 66.82 за барель, взявши курс на третій денний спад і найтриваліший з листопада. Мідь просіла на 2% до $ 7,025 за метричну тонну, а цинк і нікель також подешевшали. Ф'ючерси на залізну руду впали на 1.2%.

У понеділок Dow Jones Industrial Average зареєстрував найбільший внутрішньоденної спад в історії.

Розпродаж, який був обумовлений, частково, зростанням прибутковості облігацій і побоюваннями через траєкторії підвищення ставок ФРС, поширилася і на сировинні товари, який зросли до максимуму з 2015-го в кінці січня.

«На ринку спостерігається втеча від ризиків, що впливає на сировинний сектор», - зазначає Деніел Хайнс, сировинної стратег Australia & New Zealand Banking Group, додаючи, що фундаментальних причин для розпродажу - немає.

Видобувні і енергетичні компанії показали одну з найгірших динамік в США, а в Сіднеї BHP Billiton втратила 2.7%. PetroChina Co в Гонконзі втратила 7.3%.

Золото, яке вважається «притулком» за часів турбулентності, не змогло продемонструвати істотне зростання, додавши всього 0.3% до $ 1,343.08 за унцію.

Vitol Group, незалежний енергетичний трейдер дала сигнал, що ринок нафти виглядає здоровим, після того, як ОПЕК і союзники продемонстрували виконання виробничих квот, а холодна погода підвищила попит на нафту. «Фундаментальні показники - в нормі», - зазначає Аян Тейлор, голова компанії.«Світове економічне зростання синхронізований, а ризики, які загрожують інфляції, зміщені в бік підвищення», - говорилося в звіті Citi за 5-е лютого.

«Розпродаж на ринку акцій і стрибок VIX представляють можливість для ротації в промислові метали і виходу з облігацій і фіксованої дохідності».

Джеффрі Гандль, гуру облігацій відзначав, що сировинні товари можуть виявитися найкращою інвестицією цього року, так як вони ростуть в останні фази економічного циклу.

«Ослаблення фондового ринку штовхає вниз ціни на сировину», - робить висновок Уїлл Юн, сировинний аналітик Hyundai Futures Corp. «Однак поки рано говорити про те, що сировинні товари приєдналися до глобальної розпродажу, так як фундаментальна картина виглядає солідною».

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео