Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Польські фермери продовжують блокувати пункти пропуску на кордоні

Польські фермери продовжують блокувати пункти пропуску на кордоні
333716 ПЕРЕГЛЯДІВ

Польські фермери продовжують утримувати вантажівки, пропускаючи лише кілька транспортних засобів на годину в обох напрямках на всіх пунктах пропуску. Зараз на території Польщі у чергах стоїть 2250 вантажівок. Про це заявив у коментарі для Укрінформу речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

"Блокуються 6 напрямків, і польські протестувальники залишають вантажівки, що рухаються з України, за межами пункту пропуску "Ягодин". Протягом останніх днів у цьому напрямку майже не було виїздів з України. За минулу добу через цей пункт пропуску до України увійшло лише 65 вантажівок, що є дуже низьким показником, враховуючи, що пропускна здатність цього пункту становить 1200-1400 вантажівок на добу в обох напрямках", - пояснив речник.

Він також зазначив, що високий рівень затримок при перетині кордону через дії польських фермерів спостерігається у напрямку пункту пропуску "Шегині", де за минулу добу кордон перетнуло лише 45 вантажівок в обох напрямках.

На ранок 28 льтого кількість вантажівок у чергах на території Польщі складає 2250 одиниць, найбільше з них знаходиться біля пунктів пропуску "Краківець", "Ягодин" та "Рава-Руська". Легкові автомобілі та автобуси можуть перетинати кордон без затримок, рух цього виду транспорту не обмежений, - зазначив він.

Як повідомлялося, з 9 лютого 2024 року на території Польщі тривають акції протесту фермерів на дорогах, що ведуть до пунктів пропуску з Україною. Протестувальники вимагають заборонити імпорт української агропродукції та відмовитися від європейського зеленого курсу.

За цей час сталося п'ять випадків висипання українських агрокультур з вантажівок на дорогах. Поліція розслідує ці випадки, а матеріали передаються до прокуратури. Глава МВС Польщі Марцін Кєрвінський наголосив, що такі вчинки є неприпустимими, і винуватці будуть притягнуті до відповідальності.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео