Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Вплив тютюнових компаній-гігантів на світ може збільшитися

Вплив тютюнових компаній-гігантів на світ може збільшитися
216901 ПЕРЕГЛЯДІВ

«British American Tobacco» - британська тютюнова корпорація з більш ніж столітньою історією – має намір суттєво розширитися, поглинувши «Reynolds American» - другу у Сполучених Штатах Америки компанію з виробництва тютюну та шосту – у світі. Вартість такої угоди, за попередніми підрахунками, має скласти трохи менше 50-ти мільярдів американських доларів або майже 60 доларів за кожен цінний акційний папір «Reynolds American».

 

Цікаво, що вищезазначена сума коштів, запропонованих «British American Tobacco» американській компанії, є надзвичайно привабливою та вигідною, оскільки більша на цілих 20% у порівнянні з останньою акційною вартістю «Reynolds American» під час закриття торгів два дні тому. Наразі британська корпорація вже є власницею 42,2% акцій американської компанії.

Важливо додати, що такі популярні тютюнові марки як «Newport» та «Camel» наразі належать саме «Reynolds American». У разі ж корпоративного злиття, «BAT» і «RA» утворять найбільшу у світі тютюнову імперію. На сьогоднішній день, до речі, «British American Tobacco» є другою у світі за обсягом виробництва тютюну, поступаючись лише «Philip Morris International».


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео