Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Сільськогосподарська техніка в Україні знову буде вироблятися

Сільськогосподарська техніка в Україні знову буде вироблятися
81566 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Як стало відомо з інформації, розміщеної на урядовому сайті, очільник уряду розповів, перебуваючи на Науково-виробничому підприємстві «Херсонський машинобудівний завод», про перспективи виробництва в Україні сільськогосподарської техніки.

     У відповідь на запевнення керівництва підприємства стосовно того, що новий комбайн доведений до високої якості, очільник уряду сказав: якщо сказане буде доведене, то уряд знайде механізми для відновлення виробництва комбайнів в Україні.

     На даний час в Україні виробляється біля ста видів сільськогосподарського обладнання.

     У нас є компетенції, які ми можемо використати на наших підприємствах для виробництва іншої сільськогосподарської техніки і обладнання для сільського господарства. За таких підстав уряд почав роботу щодо створення умов для їх виробництва в Україні.

     Прем'єр-міністр також сказав: ми готові підтримати виробників агропродукції, компенсуючи їм 20-30 відсотків вартості техніки, закупленої в українських виробників. Такий підхід створить аграріям умови для закупки техніки у національного виробника.

     За напрацюваннями уряду та Національного комітету з промислового розвиту ми плануємо запровадити саме такий підхід. Для цього уряд створить необхідні умови через механізм правового регулювання – постанови, закони, щоб цей процес стартував, починаючи з виробництва одиниць сільськогосподарської техніки та перейти далі до масового її виробництва, що створить передумови для працевлаштування десятків тисяч працівників.

     В проекті бюджету на наступний рік уряд передбачив п'ять з половиною мільярдів гривень на підтримку малих і середніх фермерських господарств і ця сума має шанси на збільшення до 10 мільярдів гривень. Частина коштів, які будуть компенсуватися аграріям буде направлена на закупку вітчизняної агротехніки. Так ми плануємо почати відновлення нашої промисловості.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео