Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Результати двократного підвищення мінімальної зарплати

Результати двократного підвищення мінімальної зарплати
136221 ПЕРЕГЛЯДІВ

Національний банк України розмістив на своєму сайті інформацію стосовно впливу підвищення мінімальної заробітної плати на інфляційні процеси в країні. Споживча інфляція в поточному році продовжуватиме знижуватися, проте меншими темпами, ніж це було у 2016 році.

Перегляд національним регулятором прогнозу інфляції на 2017 рік з 8 відсотків до 9,1 відсотка пояснюється відновленням внутрішнього попиту, зумовленим підвищенням мінімальної зарплати та, по-суті, вичерпанням дії факторів пропозиції сирих продовольчих товарів, що зумовлює базову інфляцію та інфляцію сирих продовольчих товарів, які в Україні є головними складовими загального індексу цін. Раніше оголошений прогноз складав 8 відсотків (+-2).

На 2018 рік показник прогнозу НБУ залишається в межах 6 відсотків (+-2), про що було заявлено в 2016 році.

Середньострокова перспектива інфляції за прогнозами НБУ складає 5 відсотків.

Крім викладеного, повідомляється, що підвищення мінімальної зарплати призведе до звільнення орієнтовно 630 000 працівників.

Загалом формальний сектор економіки країни зменшиться на 9 відсотків працівників у порівнянні з минулим роком.

У той же час регулятор прогнозує поступове прискорення економічного зростання з 2,8 відсотків у 2017 році до трьох відсотків у 2018 році.

З урахуванням покращення умов для зовнішньої торгівлі та результатів високого врожаю 2016 року за умови відсутності ускладнень в логістиці в Україні та територією Росії відновить зростання експорт. Відтак, підприємства, орієнтовані на експорт зможуть продовжити нарощувати інвестиції.

ВВП України в 2017 році зросте на 0,5 відсотка.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео