Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Український виробник агротехніки збільшив чистий прибуток більше, ніж у 5 разів

Український виробник агротехніки збільшив чистий прибуток більше, ніж у 5 разів
190826 ПЕРЕГЛЯДІВ

Український виробник агротехніки збільшив чистий прибуток більше, ніж у 5 разів

Історія знаменитого заводу «Ельворті» розпочинається з далекого 1874 року, коли англійські підприємці Томас та Роберт Ельворті відкрили у Єлисаветграді (зараз - Кропивницький) майстерню, яка збирала, регулювала та готувала до роботи сіялки зарубіжного виробництва. Оскільки попит на сіялки був великий брати Ельворті побудували завод, що виготовляв кінні сіялки, а потім і дробилки, маслобійки, млини та інший сільськогосподарський інвентар. У 1882 році сіялка заводу «Ельворті» вперше отримала срібну медаль на міжнародній виставці.

У 1917 році на заводі працювало більше семи тисяч працівників.

Після жовтневого перевороту 1917 року в Росії підприємство стало занепадати. У 1922 році його націоналізували та переіменували на завод «Красная звезда».

Під час другої світової війни біля 85% виробничих площ заводу були зруйновані.

До 1950 року виробництво заводу в основному було відновлене та почало активно розвиватися.

У 80-тті-90-ті роки минулого століття завод виробляв половину зернових сіялок у Радянському Союзі та всі бурякові, кукурудзяні і овочеві сіялки.

За період 1991-1998 років на заводі розроблені конструкції 12 високопродуктивних сільськогосподарських машин. Починаючи з 2003 року, завод поступово нарощує виробництво.

За результатами 2016 року ПАТ «Ельворті» наростив чистий прибуток до 170,43 мільйонів гривень, що перевищує цей показник у 2015 році у 5,5 рази. Крім того, підприємство за минулий рік на 15% скоротило суму поточних зобов'язань та на 14,2 відсотка - суму довгострокових зобов'язань.

На даний час ПАТ «Ельворті» спеціалізується на випуску посівної та ґрунтообробної техніки, культиваторів для суцільної та міжрядної обробки ґрунту, дискових борон для ресурсозберігаючої обробки ґрунту, сіялок для просапних і зернових культур.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео