Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Реєстрація підприємництва, зміна даних та припинення діяльності - в онлайн режимі

Реєстрація підприємництва, зміна даних та припинення діяльності - в онлайн режимі
81946 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Реєстрація підприємництва, зміна даних та припинення діяльності - в онлайн режимі

1 березня поточного року запущене надання онлайн послуг на єдиному державному сайті адміністративних сервісів poslugy.gov.ua. Презентацію зазначеного сервісу здійснив сьогодні на засідання Кабінету міністрів України очільник Мінюсту Павло Петренко.

Відсьогодні в електронному режимі фізичні особи зможуть здійснити реєстрацію підприємницької діяльності, як фізичні особи-підприємці. Одночасно в такому ж режимі фізична особа-підприємець може зареєструвати внесення змін до відомостей про ФОП. Такою послугою за даними Міністерства юстиції щороку користуються близько півмільйона підприємців. Також відсьогодні фізичні особи-підприємці зможуть за допомогою онлайн сервісів здійснити припинення діяльності ФОП.

Проведення зазначених дій буде супроводжуватись присвоєнням такій дії відповідного номера, дані про який будуть направлятися в онлайн режимі суб'єкту.

Зазначені послуги запроваджені спільними зусиллями Мінюсту та Держагентства з питань електронного урядування – зазначив Павло Петренко.

Таку ж послугу буде запущено і для юросіб. Тобто, реєстрацію юридичної особи, внесення змін до даних юридичної особи в Держреєстрі також можна буде здійснити на урядовому порталі і на сайті онлайн будинку юстиції.

Як зазначив президент Фонду Східна Європа Віктор Лях, у ЄС діють двадцять обов'язкових онлайн послуг у сфері реєстраційних дій. І ми реалізуємо впровадження в нашій державі таких прогресивних європейських стандартів. Вказані сервіси впроваджуються за участю громадян та програми «Електронне урядування задля підзвітності влади», створеної спільно Україною та Швейцарією.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео