Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Чим загрожує українцям абонентська плата за газ?

255324 ПЕРЕГЛЯДІВ

Одна з можливих новацій, яка може очікувати на українців у наступному році — новий принцип оплати за газ: крім звичайних тарифів на газ, пропонують запровадити абонентську плату за блакитне паливо.

Андрій Коболєв, голова “Нафтогазу”, висловив пропозицію ввести абонентську плату за газ, тобто плату, яку українці мають вносити за користування газовими мережами незалежно від обсягу використаного палива. Такі зміни Коболєв запропонував ввести починаючи з 2016 року. Як стверджують автори цього проекту, абонентська плата, що включатиме витрати на експлуатацію газовими комунікаціями, має складати 17 гривень на місяць для тих, хто користується тільки газовою плитою, і 29 гривень — за наявності плити і газового котла.

Є у цій пропозиції і позитивні для бюджету українців моменти: запровадження абонентської плати дозволить “вилучити” з щомісячної ціни за газ частину, що вираховують за перекачування палива, яка на даний момент складає не менше 10 відсотків від звичайної ціни. Таким чином, як стверджують у “Нафтогазі”, із запровадженням абонентської плати сам газ може подешевшати для населення.

Як переконують спеціалісти “Нафтогазу”, у всіх європейських країнах діє абонентська плата за газ, що є досить вигідним і для газових компаній, і для населення.

Поки така ідея є лише проектом, яка за умови її прийняття почне діяти з квітня 2016 року.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео