Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українці отримуватимуть компенсацію за неякісне постачання електроенергії

Українці отримуватимуть компенсацію за неякісне постачання електроенергії
84015 ПЕРЕГЛЯДІВ

Майже сім тисяч порушень стандартів приєднання громадян нашої держави до енергетичних мереж було зареєстровано минулого року. Аби суттєво зменшити цю вражаючу цифру, Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг вирішила ввести новий параметр компенсації за порушення якості наданої енергетики. Відповідна законодавча постанова вже є ухваленою.

За словами голови установи Дмитра Вовка, в Україні подібних нововведень за всю її історію ще не було. Тому Комісія, зі свого боку, має ініціювати подібні компенсації для громадян держави. Варто відзначити, що найчастішими фігурантами порушень у контексті надання електроенергії фігурують такі великі компанії як «Рівнеобленерго», «Південна залізниця», «Закарпаттяобленерго» та «Київенерго».

Нараховуватимуть грошові компенсації у вигляді зменшених рахунків, котрі українці отримуватимуть для сплати наступного місяця. Якщо будь-яка з компаній, котра, надавши неякісну електроенергію, відмовлятиметься від сплати компенсованих коштів, до неї застосовуватимуться відповідні санкції.

Заплановано початок дії вищезазначеної постанови на цьогорічний листопад.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео