Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна зекономила 6 млрд кубів природного газу

Україна зекономила 6 млрд кубів природного газу
251848 ПЕРЕГЛЯДІВ

Завдяки дієвій програмі енергоефективності державі вдалося суттєво заощадити на використанні газу. Близько 400 тис. українських родин та 1,2 тис. ОСББ скористалися можливістю отримання «теплого кредиту». Впродовж трьох років позичальники повертатимуть позичені кошти.

За словами Сергія Савчука, Голови компанії «Держефективність», комплексно термомодернізовані ОСББ у цьому опалювальному сезоні отримали економію , яка перевищує показник в 40%. Мешканцям будинків вдалося суттєво зекономити на оплаті комунальних платежів.

Державна програма «теплих кредитів» отримала з Держбюджету більше 6 млрд. грн. для втілення заходів енергоощадності. Зокрема столичні ОСББ отримали найбільші суми для утеплення житла в багатоповерхівках.

Українські чиновники розробили спеціальний законопроект, який надалі сприятиме зменшенню споживання природнього газу для комунальних потреб. На останньому засіданні Кабміну прозвучала інформація про скорочення споживчого використання газу на 6 млрд. кубометрів, в порівнянні з минулим роком. У планах Уряду – посилення відповідальності місцевої влади за модернізацію котелень, своєчасну заміну та ізоляцію труб до будинків тощо.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео