Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Заробітна плата українців: актуальні дані

Заробітна плата українців: актуальні дані
219069 ПЕРЕГЛЯДІВ

Середня заробітна плата в Україні за місяць поточного року перевищує 6000 грн. Залежно від виду економічної діяльності, в якій задіяний той чи інший працівник, вона може становити як 3700 грн., так і 29000 грн. В цілому, за минуле півріччя простежується тенденція зростання оплати праці українцям. Дані оприлюднені на сайті Державної служби статистики України.

Порівняно найменшу заробітну плату отримують кур’єри та працівники поштової служби: їхня зарплатня не перевищує 3800 грн. Серед вказаних Держстатом видів діяльності найбільш прибутковою для
українців є робота, пов’язана з авіаційним транспортом, а також фінансова та страхова діяльність: в середньому штатні працівники отримують там 29000 грн. та 12000 грн. відповідно. Також порівняно щедру винагороду за працю здобувають українці, зайняті в галузі інформації та телекомунікацій.

Під час підготовки статистичних даних не враховувалися тимчасово окуповані території Криму та Донбасу. Відомості наведено по організаціях та компаніях, в яких кількість найманих працівників перевищує 10 осіб. Розрахунки проводилися по зарплатням штатних працівників.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео