Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

​«Міжпарламентські відносини сприяють економічному зростанню країн», - Андрій Парубій

​«Міжпарламентські відносини сприяють економічному зростанню країн», - Андрій Парубій
137562 ПЕРЕГЛЯДІВ

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій подякував Президенту Мальти Марі-Луіз Колейро Прека під час зустрічі у Парламенті за «дуже тверду позицію» щодо захисту українського суверенітету і територіальної цілісності.

Учасники зустрічі обговорили ряд питань щодо розвитку взаємодії обох країн, зокрема, на рівні парламентів та міжнародних організацій, до яких вони входять. Голова Верховної Ради передав запрошення Спікеру Мальтійського парламенту відвідати Україну з офіційним візитом.
А.Парубій підкреслив, що Українська сторона виступає за поглиблення політичного діалогу та практичної економічної співпраці між Україною і Мальтою. Він також висловив зацікавленість у створенні парламентської групи дружби для активізації міжпарламентських відносин. «Розраховую на пожвавлення наших зв'язків, і ваш приїзд стане тому символом», - додав Голова Верховної Ради.

Голова Парламенту висловив сподівання на підтримку Мальти в ухваленні нового плану дій Ради Європи для України на період 2018-2020 рр. За його словами, цей документ має стати важливим інструментом сприяння виконання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.
А.Парубій зазначив, що для нашої Держави важливою є підтримка і продовження санкцій проти Російської Федерації до повного виконання Мінських домовленостей. «Україна переживає складні часи. Путін несе загрозу своїми діями не лише Україні, а й всьому вільному світу, - сказав він. – Українські воїни захищають весь вільний світ, і нам треба мати твердих і надійних партнерів».
Своєю чергою, пані Марі Прека подякувала за сердечний прийом і вітання. «Парламент – це найбільш демократична інституція, і важливо перебувати тут», - сказала вона і запевнила, що Мальта виступає за мир і демократію, діалог і верховенство права, підтримує територіальну цілісність України.

Вона також висловила задоволення, що розглядаються нові проекти, нові напрямки співпраці. «Здійснення економічних проектів є взаємовигідним і для нас, і для України. Вважаємо, що наші чудові відносини мають бути переведені у дружбу між нашими народами, а те, що ми будуємо, - буде на користь нашим народам, - підкреслила вона. - Парламенти у цій справі відіграють значну роль. Маємо і надалі розбудовувати відносини між нашими парламентами для сталих відносин і дружби, прокладати нові зв’язки». За її словами, постійні взаємозбагачуючі контакти сприятимуть добробуту та посиленню відчуття гідності людей.

Голова Верховної Ради підкреслив, що Україна, незважаючи на ведення бойових дій проти агресора, будує нову економіку. «Тому я бачу великий потенціал у наших відносин, - сказав він і підкреслив. - Парламент є центром, що вибудовує реформи. Нам доводиться опановувати різні напрямки, і ми робимо це успішно».
А.Парубій закликав вкладати більше інвестицій в економіку України, запевнивши: «Бізнесові кола мають знати, що вони матимуть надійних партнерів у нашому Парламенті». «Обіцяю, що буду опікуватись тим, аби в економічній сфері розвивались гармонійні відносини», - сказав він і додав, що ділові кола розглядають низку важливих проектів, серед яких пряме авіаційне сполучення та уникнення подвійного оподаткування.

За словами Голови Парламенту, досвід міжпарламентських відносин свідчить, що така взаємодія впливає і допомагає співпраці і бізнесу. Він повідомив, що Україна «дуже культивує такі відносини з Польщею, країнами Балтії та Грузією. «Міжпарламентські відносини сприяють економічному зростанню», - підкреслив А.Парубій та запросив «побачити Україну і полюбити її».

Голова Верховної Ради попросив розглянути питання щодо відновлення історичної пам’яті, а саме про визнання Голодомору 1932-33рр. геноцидом проти українського народу.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео