Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Геннадій Зубко: Уряд спрямував 400 млн грн на «теплі кредити»

Геннадій Зубко: Уряд спрямував 400 млн грн на «теплі кредити»
110724 ПЕРЕГЛЯДІВ

Уряд спрямував 400 млн грн на виконання програми «теплих кредитів», з яких 190 млн грн – для ОСББ. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, коментуючи прийняття сьогодні відповідної урядової постанови.

Так, 7,7 млн грн спрямовано на придбання опалювальних котлів без використання природного газу та електроенергії; 202,2 млн – на стимулювання населення до впровадження енергоефективних заходів; ще 190 млн – на впровадження енергоефективності у багатоквартирних будинках.

Геннадій Зубко нагадав, що у цьому році також передбачене фінансування у розмірі 1,6 млрд грн з держбюджету Фонду енергоефективності, програми якого спрямовані на ОСББ. «До початку роботи Фонду ОСББ зможуть скористатись програмою «теплих кредитів». Тож ОСББ можуть готувати проекти з енергоефективності. Таким чином, ми активізуємо процеси об’єднання ОСББ, підвищуємо відповідальність мешканців багатоквартирних будинків за їхню спільну власність», - наголосив Віце-прем’єр-міністр.

Він повідомив, що урядовою постановою також передбачено надання державної підтримки ОСББ щодо встановлення електричного опалення в окремих населених пунктах, де прийняті відповідні схеми теплопостачання, які передбачають децентралізацію опалення. Крім того, із 2018-го року передбачено обов’язкові документи, що підтверджують цільове використання кредитних коштів та факт впровадження енергоефективного обладнання і матеріалів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео