Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Іванна Климпуш-Цинцадзе: "Імпорт газу з РФ до ЄС збільшився на 40%. Треба це зупинити"

Іванна Климпуш-Цинцадзе: "Імпорт газу з РФ до ЄС збільшився на 40%. Треба це зупинити"
394291 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Між 2021 та 2023 роками імпорт скрапленого російського газу в ЄС збільшився на 40%. Тобто ви не імпортуєте газ через газогони, ви імпортуєте його через термінали. Це має бути зупинено. Бо в такий спосіб росія отримує фінансування своєї воєнної машини і продовжує вбивати українців», — заявила голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе під час засідання COSAC, Конференції комітетів у справах ЄС парламентів Європейського Союзу та партнерів.

Про це повідомляє пресслужба Апарату Верховної Ради України.

Окрім Іванни Климпуш-Цинцадзе, у засіданні брали участь перший заступник голови Комітету Вадим Галайчук та членкиня Комітету Олена Вінтоняк.

Свій виступ Іванна Климпуш-Цинцадзе присвятила енергетичній кризі на континенті та «зеленій» трансформації ЄС.

«Я погоджуюся з тими, хто каже, що ми маємо захищати європейські цінності. І я маю надію, що всі ми погодимося, що торгувати цими цінностями не можна. Тому коли ви працювали над відповіддю російській федерації, яка перетворює енергоресурси на зброю - ви працювали над енергетичною безпекою та переходом до «зеленої» економіки. Ви також змогли ухвалити сильні 11 пакетів санкцій проти рф», — сказала голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС.

Однак вона зазначила, що Україна та ЄС мають бути чесними одне з одним і відкрито говорити про проблеми, які все ще існують.

«Між 2021 та 2023 роками імпорт скрапленого російського газу в ЄС збільшився на 40%. Тобто ви не імпортуєте газ через газогони, ви імпортуєте його через термінали. Це має бути зупинено. Бо в такий спосіб росія отримує фінансування своєї воєнної машини і продовжує вбивати українців», — додала Іванна Климпуш-Цинцадзе.

За словами голови Комітету, для Євросоюзу настав час рухатись далі і накласти серйозні санкції на російську атомну енергетику.

Завершуючи свій виступ, Іванна Климпуш-Цинцадзе сказала: «Ми впевнені, що Україна має що запропонувати Європейському Союзу для зміцнення його енергетичної безпеки, як завдяки своїм природним ресурсам, так і завдяки виробництву біопалива та водню. Упевнена, що разом ми працюватимемо над цим, але спершу нам потрібно перемогти у війні, також разом, з вашою допомогою».

У пресслужбі Апарату Верховної Ради України зазначають, що Конференцію COSAC було започатковано у 1989 році. З того часу вона забезпечує регулярний обмін інформацією та досвідом між комітетами національних парламентів ЄС та представниками Європейського парламенту. Конференція має повноваження подавати будь-які пропозиції до Європарламенту, Європейської Ради та Єврокомісії.

  • Нагадаємо, що раніше Верховна Рада України ухвалила законопроєкт №9422, який запроваджує цілу низку норм, які унормовують багато проблемних моментів у сфері мікрокредитів.
  • За словами народної депутатки, членкині Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ольги Василевської-Смаглюк, в Україні близько мільйона громадян щороку звертається за мікрокредитами, так званими «швидкими грошима», тому дуже важливо, щоб цей ринок регулювався й на ньому діяли цивілізовані правила.
  • «Кілька років тому ми вже імплементували законодавство про етичну поведінку колекторів, яке зупинило погрози, звернення до роботодавців, сусідів чи родичів позичальника. Це був важливий крок для регулювання у сфері споживчих кредитів. Зараз же ми зробили мікрозайми більш доступними для людей, адже 1825% (подекуди є договори і на таких драконівських умовах) як ставка річних – це надзвичайно багато. Ми ввели максимальну денну ставку в 1%, що цілком посильно для людини», — сказала Ольга Василевська-Смаглюк.
  • Вона зазначила, що ухвалений законопроєкт також запроваджує заборону на обман у рекламі. Наприклад, багато кредитних установ вводить людей в оману, рекламуючи позики під 0%.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео