Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна та Німеччина поглиблюватимуть промислову співпрацю

Україна та Німеччина поглиблюватимуть промислову співпрацю
151840 ПЕРЕГЛЯДІВ

Перший віцепрем’єр-міністр України - Міністр економіки України Юлія Свириденко зустрілась з представниками німецького бізнесу та членами Німецько-Української промислово-торговельної палати. Сторони домовились поглиблювати промислову співпрацю між Україною та Німеччиною. 

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.

Як розповіла під час зустрічі очільниця мінекономіки, Уряд розраховує на іноземні приватні інвестиції під час відновлення України.

«Ми завдячуємо бізнесу, який зараз працює в Україні – їхні податки фінансують нашу безпеку та оборону. Наш пріоритет цього року – залучення інвестицій у реальний сектор економіки. Ми з нетерпінням чекаємо німецький бізнес в Україні та готові створити всі необхідні умови для його роботи. Україна пропонує можливості для інвестицій у різні сектори, починаючи від енергетики та інфраструктури до агропереробки та цифрових технологій. Наш Уряд прагне створити сприятливе бізнес-середовище, яке заохочує підприємництво, стимулює зростання та сприяє інноваціям і екологічній конкурентоспроможності», — сказала Юлія Свириденко. 

Німецька сторона цікавилась програмами гуманітарного розмінування, уніфікацією закупівельних процедур, розширенням інструментів страхування воєнних ризиків, а також можливостями для стимулювання українського виробника. 

«Україна активно бере участь у створенні механізмів підтримки інвесторів та пом’якшення ризиків, включаючи ініціативи щодо страхування воєнних ризиків та надання фінансових гарантій для інвестицій. Ми тісно співпрацюємо з міжнародними організаціями та експортно-кредитними агентствами для забезпечення безпеки інвестицій у нашій країні. Уряд працює над розширенням інфраструктури страхування воєнних ризиків, яка була активно запущена минулого року. Цього року ми передбачили в державному бюджеті кошти для підтримки значних інвестиційних проєктів та стимулювання розвитку індустріальних парків», — сказав заступник міністра економіки України Володимир Кузьо.

На зустрічі також обговорювались перспективи втілення конкретних проєктів з енергоефективності, питання мобілізації та бронювання працівників на українських підприємствах, а також ситуацію на україно-польському кордоні. Від дій польських фермерів, які блокують транскордонні переходи, страждають багато українських та німецьких підприємств, ланцюги постачання яких зараз працюють з перебоями. Сторони домовились спільно вирішувати ці та інші проблеми, а також поглиблювати промислову співпрацю між Україною та Німеччиною. 

«Запрошую всі зацікавлені компанії взяти участь у Конференції з відновлення України URC-2024, яка відбудеться в Берліні 11-12 червня 2024 року. Ця подія надає унікальну можливість для українських, німецьких та міжнародних компаній зібратися разом, обмінятися ідеями та дослідити потенційні партнерства. Ми також запрошуємо вас ознайомитися з перспективним розміщенням виробничих потужностей і проєктами модернізації виробничого сектору України, а також міжгалузевої співпраці в переробній сфері», — підкреслила Міністр економіки України.

  • Нагадаємо, що раніше Юлія Свириденко заявила під час заходу «Життя жінок в Україні під час війни», що зміцнення жіночого лідерства є однією з важливих складових місії Мінекономіки. Очільниця мінекономіки розповіла, що попри війну та стереотипи українські жінки докладають максимум зусиль для забезпечення нормального життя.Вони роблять неоціненний внесок у нашу боротьбу: створюють робочі місця, сплачують податки, тим само забезпечуючи оборону. Це звичайні українські жінки, які роблять надзвичайні речі, сказала Юлія Свириденко.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео