Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Кропивницькому збираються створювати тверде паливо зі сміття

У Кропивницькому збираються створювати тверде паливо зі сміття
216648 ПЕРЕГЛЯДІВ

На Кіровоградщині скоро може з'явитися сміттєпереробний завод, що з використанням відходів створюватиме тверде паливо для ТЕЦ. Цю тему обговорювали у Кіровоградській обласній адміністрації за ініціативою очільника відповідного департамента Олександра Ковтунова.

Керівник департаменту екології Кіровоградської обласної державної адміністрації Олександр Ковтунов розповів про плани свого відомства: найближчим часом в області хочуть відкрити сміттєпереробний завод для покращення екологічного стану, а також задля зменшення навантаження зі сплати комунальних послуг для населення.

За словами спеціалістів, у планах є розробити проект заводу, що перероблятиме сміття на тверде паливо для теплоелектростанцій, за рахунок чого підприємства регіону будуть енергонезалежними, крім цього послуги енергопостачання для жителів Кропивницького будуть значно дешевшими.

Як повідомляють, побудова і запуск такого заводу вирішили би проблему зі сміттям як у самому обласному центрі, так і у сусідніх містах, зокрема Знам'янці, Олександрії та Світловодську. Для того щоб вирішити важливі питання, керівники цих міст проведуть робочу зустріч, ініціатором якої став голова Кіровоградської ОДА.

Як підрахували у відповідному департаменті, спорудження сміттєпереробного заводу вимагає не менше ніж 35 мільйонів євро.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео