Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Чому призупинено випуск українських літаків?

Чому призупинено випуск українських літаків?
189610 ПЕРЕГЛЯДІВ

У підприємстві "Антонов", яке є флагманом з випуску літаків вітчизняного виробництва, повідомили про призупинення виробництва через брак окремих деталей, що раніше поставлялися з Росії. Наразі керівництво шукають нових поставників за кордоном та у межах України.

Випуск літаків "Антонов" тимчасово призупинений, про це повідомили представники підприємства. Як пояснили офіційно, через брак деяких деталей, необхідних для комплектації літаків, що раніше закуповувалися у Росії, орієнтовно до кінця 2016 року виробництво зупиняється. Зараз, за інформацією представників "Антонов", у цехах є недобудовані машини, що очікують на нові деталі.

Керівництво "Антонов" зараз шукає нові можливості співпраці, зокрема, варіанти заміни потрібних деталей виробництва інших держав або навіть іншого українського виробника. Нещодавно пройшли переговори з Китаєм про спільне виробництво модернізованого літака "Мрія", а також щодо серійного виробництва літаків АН-225 з ліцензією українського підприємства. Як пояснюють у компанії "Антонов", за умови досягнення домовленостей ці проекти реалізовуватимуться за окремими контрактами. Право власності на українські літаки при цьому обов'язково залишиться за Україною.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео