Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна та Грузія планують створення спільного залізничного підприємства

Україна та Грузія планують створення спільного залізничного підприємства
243775 ПЕРЕГЛЯДІВ

Українська та Грузинська держава продовжують плідну економічну співпрацю, пожвавлюючи розвиток власних промислових галузей за рахунок ефективного співробітництва. Цього разу країни мають намір найближчим часом створити спільне залізничне підприємство та покращити перспективність портового україно-грузинського сполучення.

За словами Володимира Омеляна – міністра інфраструктури України – ідея про спільне підприємство залізничної галузі вже підтримана ПАТ «Укрзалізниця» і вищезазначена ініціатива є ключовою для економік і української, і грузинської сторін. Крім того, важливим нововведенням для держав стане лібералізація поромного сполучення між ними. Відповідне звернення про це вже направлено міжнародним приватним партнерам України та Грузії.

Варто відзначити, що завдяки подібним мірам україно-грузинський ринок поромного сполучення стане більш стабільним, створить необхідні конкурентні умови та сприятиме швидкій ліквідації зловживання у галузі політики ціноутворення. Цікаво, що також між країнами можуть знизитися й портові збори.

Важливо додати, що обидві держави вже підписали спеціальний документ, який регламентує пряме міжнародне залізнично-поромне сполучення через морські порти України та Грузії.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео