Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українське автомобілебудування переживає не найкращі часи

Українське автомобілебудування переживає не найкращі часи
54485 ПЕРЕГЛЯДІВ

31% - саме на стільки, у порівнянні з минулим роком, впала виробнича можливість вітчизняних автомобілебудівних підприємств у 2016-му. І свідоцтвом цього невтішного факту є трохи більше 3200 одиниць транспортної техніки, котрі зійшли з промислових конвеєрів цьогоріч. Зокрема, мова йде про легкові автомобілі (майже 2600 одиниць, що на 16% нижче показників минулого року), комерційну техніку (484 транспортних засоби, майже 56% зниження виробництва) та автобуси (142 одиниці, більш ніж 65% зменшення виробничої потужності).

 

У поточному вересні українські автомобілебудівні підприємства випустили 411 одиниць авто і ця кількість, хоч і менша за аналогічні показники 2015-го, не настільки критична, зважаючи на вищезазначені показники – різниця між поточним та минулим роками складає трохи більше одного відсотка.

Ще кращі цифри демонструє сфера виробництва легкових автомобілів – ті 375 одиниць, котрі були вироблені цьогоріч, складають у два рази більшу кількість у порівнянні з минулим роком. Проте, чи може похвалитися подібними цифрами ПАТ «АвтоКрАЗ», наразі невідомо – вже другий місяць підприємство не оприлюднює власну робочу статистику. Взагалі один комерційний автобус випустило ще одне вітчизняне підприємство – ПАТ «Черкаський автобус».


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео