Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Проходить реформа морської галузі

Проходить реформа морської галузі
27426 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Міністерство інфраструктури України розпочало реформу морської галузі. Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

За словами Міністра, ключовим у цьому процесі є реформа ДП "АМПУ".

     "Незважаючи на неодноразові спроби Уряду та Міністерства інфраструктури України нормалізувати діяльність АМПУ, це державне підприємство залишається зразком неефективності, корупції та зловживань. Виникає багато запитань і з приводу керованості АМПУ. Крім того, такого спротиву з боку керівництва підприємства на будь-які пропозиції міністерства щодо впорядкування його роботи не було, мабуть, ніде. Всі наші рішення блокуються або ігноруються. Тому ми змінюємо керівництво АМПУ, що стане першим кроком у масштабній реформі морської галузі", - наголосив Володимир Омелян. Він заявив, що відповідні зміни були анонсовані ним ще на початку грудня 2016 року: "можливо, саме це спонукало керівництво, яке ми наразі змінюємо, виписати собі премії за грудень у розмірі від 700 тис гривень до 1,5 мільйонів гривень на особу. І це тільки офіційні премії. Можна тільки уявити масштаби зловживань на державному підприємстві", - підкреслив Міністр інфраструктури.

     Він також заявив, що з метою нормалізації роботи підприємства Міністерство призначило в.о. Голови ДП "АМПУ" Сергія Гронського: "Це - тимчасовий захід з метою встановлення нормального робочого діалогу між Міністерством та АМПУ, а також зупинки зловживань, які здійснюються на підприємстві. Вже цього тижня буде призначено нового в.о. керівника АМПУ - Райвіса Вецкаганса".

     Міністр інфраструктури України наголосив, що зміна керівництва АМПУ - один з етапів реформуванння морської галузі: "Повноцінна реформа передбачає створення Морської адміністрації, яка візьме на себе всі завдання АМПУ. Також буде проведено суттєву оптимізацію структури та персоналу підприємства. Отже, питання номер один - зміна керівництва, реформа і паралельно з цим - корпоратизація, як цього вимагає українське законодавство".

 

     Повідомляє Міністерство інфраструктури України


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео