Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Надзвичайний стан в енергетиці. Що чекати українцям?

Надзвичайний стан в енергетиці. Що чекати українцям?
163568 ПЕРЕГЛЯДІВ

У зв'язку з блокадою поставок антрацитового вугілля з Донбасу постановою від 16 лютого поточного року Кабінет Міністрів запровадив режим надзвичайного стану в енергетиці. При звичайному режимі роботи енергетичного комплексу країни запасу антрацитового вугілля, яке необхідне для цих цілей та добувається лише на окупованій території, вистачило б на 40 днів.

Чим обернеться це для українців? Урядовою постановою визначено, що Укренерго визначиться з допустимим рівнем зниження резерву потужностей. Далі за погодженням з Міненергетики та вугільної промисловості буде розроблений графік віялових відключень.

Державна інспекція вестиме контроль використання електричної та теплової енергії. Підприємствам належить ретельно економити енергоресурси.

Виробники теплової енергії працюватимуть в режимі максимальної економії. На мінімальну потужність перейдуть теплові електростанції за умови генерування тепла та постачання його населенню. З урахуванням вжитих заходів запасів вугілля повинно вистачити на сто днів.

Віялові відключення планується ввести на території тих областей, де генерація електроенергії відбувається, у тому числі, за рахунок спалювання вугілля. Це - Харківська, Київська, Запорізька, Дніпропетровська, Сумська, Черкаська та Чернігівська області.

Віялові відключення будуть здійснюватися, якщо стан с постачанням вугілля не зміниться і лише в критичних ситуаціях. Інформація про час відключення буде надаватися завчасно.

Шкільні, дошкільні, медичні заклади та об'єкти екології відключатися не будуть. Вони, як і раніше, працюватимуть у штатному режимі.

Першими можуть підпасти під дію таких заходів промислові об'єкти, які не несуть на собі особливого навантаження.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео