Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Чи отримає гідне фінансування соціальне житло в Україні?

Чи отримає гідне фінансування соціальне житло в Україні?
134957 ПЕРЕГЛЯДІВ

Суттєве збільшення податку на нерухомість, котре почало свою дію у 2015-му, лише за чотири місяці поточного року поклало до казни місцевих бюджетів майже 42 мільярди гривень. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року вищезазначені показники більші на вражаючі 13,3 мільярди.

З точки зору Геннадія Зубка – міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства – частина грошей, котрі місцева влада отримує, наприклад, від автозаправних станцій, має йти на задоволення широкого кола потреб соціуму – будівництво доріг чи їх якісний ремонт.

Стосовно податку на нерухомість, ситуація ідентична. І від місцевої влади у цьому контексті очікують більш активного фінансування житлових програм, у тому числі такого необхідного на сьогоднішній день створення та подальшого спонсування проектів соціального житла, котре змогло б вирішити головну проблему для кожної вимушено переміщеної особи в Україні – проблему отримання жаданого даху над головою.

За словами міністра, сума, направлена на будівництво українського соціального житла, має складати не менше 50% від загального обсягу коштів, отриманих у якості податку на нерухомість. Таким чином, в України з'явиться можливість не тільки отримувати значні фінансові надходження, а й покращувати моральний стан власних громадян, що є досить суттєвим аргументом на фоні невтішних заяв представників ООН про недотримання прав та свобод українців на їх власній рідній землі.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео