Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українці мають сплатити майже чверть мільярда гривень податку на нерухомість

Українці мають сплатити майже чверть мільярда гривень податку на нерухомість
81245 ПЕРЕГЛЯДІВ

З першого липня цього року в Україні стартував період внесення оплати податку на нерухомість за минулий рік. На сплачення суми податку дається два місяці з моменту вручення відповідного повідомлення.

Платниками вищезазначеного податку є власники квартир з площею понад 60 квадратних метрів на одного мешканця та тих будинків, котрі займають більш ніж 120 квадратних метрів на жителя. Варто відзначити, що власники подібної нерухомості вже сплатили майже 15 мільйонів гривень податку за неї.

Серед регіонів-рекордсменів у контексті податкових нарахувань можна виділити Івано-Франківщину (11 мільйонів гривень), Харківщину (14 мільйонів гривень) та Київ (19 мільйонів гривень).

Максимальна ж ставка оподаткування одного квадратного метру площі складає майже 25 гривень, тобто 2% від мінімальної заробітної платні станом на 1 січня минулого року. Проте, вже у 2017 році ця ситуація зміниться і податок на нерухомість складе чи не у 2 рази більше – 41, 43 гривні від мінімальної заробітної платні, встановленої 1 січня 2016 року.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео