Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Житловий фонд України потерпає від надмірної експлуатації

Житловий фонд України потерпає від надмірної експлуатації
216501 ПЕРЕГЛЯДІВ

Більше половини усього житлового фонду України потребує термінової реконструкції – а це, за словами експерта «Громадського аудиту» Тараса Галайди, понад 100 тисяч будинків. Зазначена вище кількість знаходиться у безперервній експлуатації вже понад 50 років.

Варто відзначити, що, навіть за найскромнішими підрахунками, ремонт одного такого будинку обійдеться у мільйон гривень. Якщо ж спиратися на загальну кількість тих будівель житлового фонду, котрі наразі знаходяться в аварійному стані, то сума коштів з державного бюджету, аби їх відремонтувати, сягає вражаючих 150-ти мільярдів гривень. Звісно, такий грошей Україна поки що просто не має.

Вирішити проблему надмірної житлової експлуатації можна шляхом будівництва соціального житла, котре вже пропонують впровадити у столиці нашої держави місцеві забудовники. Для того, щоб знести стару будівлю, її мешканців переселяють у новий будинок, котрий вбудовано у вже існуючий. За цією концепцією проходить переселення усього мікрорайону. Хоча у Києві вже розроблені попередні проекти щодо цього, складнощі з будівництвом соціального житла виникають на законодавчому рівні, оскільки в Україні немає закону, котрий би дозволив будівництво такого соціального житла.

З точки зору експертів, сприяти якнайшвидшій реконструкції власного будинку можуть самі місцеві жителі, систематично звертаючись до своєї влади та документуючи стан будівлі.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео