Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Автошляхи місцевого значення перейдуть на баланс місцевих органів

Автошляхи місцевого значення перейдуть на баланс місцевих органів
162869 ПЕРЕГЛЯДІВ

     За закон №0954, яким передбачається реформування системи управління автошляхами України, у другому читанні проголосувала більшіть депутатів Верховної Ради.

     Згідно з вказаним законом планується автошляхи місцевого значення передати з балансу Державного агентства «Укравтодор» на баланс органів місцевого самоуправління.

     Загальна протяжність таких автошляхів складає 120 тисяч кілометрів.

     Крім того, законом передбачене підвищення вимог до якості робіт з ремонтів як місцевого, так і загальнодержавного значення. В ньому виписаний порядок здійснення замовником контролю за відповідністю матеріалів та робіт вимогам, що висуваються до них в Україні, усунення недоліків, гарантійні зобов'язання підрядчика за цими договорами, а також відповідальність сторін договору за їх порушення.

     В Міністерстві інфраструктури України вважають, що такі норми дозволять покращити якість українських доріг та створять умови для більш оперативного управління автошляхами.

     Цей закон набере чинності з 1 січня 2018 року разом із законами щодо створення та фінансування Дорожнього фонду, які на даний час знаходяться на доопрацюванні.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео