Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Лариса Білозір отримала диплом від Генсека Ради Європи на Всесвітньомуфорумі за демократію

Лариса Білозір отримала диплом від Генсека Ради Європи на Всесвітньомуфорумі за демократію
27999 ПЕРЕГЛЯДІВ

Голова комісії з питань місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою, євроінтеграції, міжнародного і міжрегіонального співробітництва Вінницької обласної Ради Лариса Білозір взяла участь у Всесвітньому форумі за демократію (WorldForumforDemocracy), організованому Радою Європиу Страсбурзі. Форум проходить щорічно і є частиною програми Української школи політичних студій, учасницею якої є Лариса Білозір.

Цьогоріч захід присвячувався проблемам популізму, гібридної демократії, фейковим новинам, bigdata, гендерній рівності.Дискусії відбувались в форматі лабораторій, дебатів, семінарів та панельних виступів в залі Парламентської Асамблеї Ради Європи. Делегати Всесвітнього форуму зосередили увагу на ролі політичних партій та засобів масової інформації в контексті популізму, який зростає у всьому світі.

- Демократія вимагає максимальної участі громадян, - говорить Лариса Білозір. - Політики, замість того, щоб експлуатувати страхи населення для приходу до влади, повинні навпаки добиватися посилення демократичних принципів, етики дискусій, залежності не від особистостей, а взаємодії громадян, колективного будівництва, добровольчих зусиль. Сьогодніголовним пріоритетом держави має бути питання економічного розвитку та добробуту громадян.На жаль, популісти намагаються заволодіти владою, шляхом ослаблення державних інститутів, завжди говорять від імені народу, але діють проти нього. Я переконана, що неможливо перемагати популізмом у довгостроковому плані, адже громадяни завжди в кінцевому рахунку бачать обман.

Учасники Всесвітнього форумувідвідалирезиденцію Постійного Представника України в Раді Європи Дмитра Кулеби. У рамках візитуознайомились з принципами роботи Європейського суду з прав людини. Зустрілися з юристом ЄСПЛ Тарасом Вавринчуком, який ознайомив делегацію Української школи політичних студій із практикою Європейського суду з прав людини. Обговорили принцип субсидіарності, причин відмови судом 97% позовів, фінансування суду та рішення ЄСПЛ об’єднати понад 12 тисяч аналогічних справ українських чорнобильців та вилучити з реєстру й передати Комітету міністрів Ради Європи.

- Головна причина відмови Європейського суду з прав людини розглядати справи компенсацій чорнобильцям українською державою за катастрофу на ЧАЕС - це те, що ЄСПЛ надалі, розглядаючи такі позови, через невиконання Україною рішень ризикує почати функціонувати як частина української системи правосуддя, - зазначила Лариса Білозір. - Всі ці заяви стосувались тривалого невиконання остаточних судових рішень щодо компенсацій чорнобильцям в Україні. Потрібно зауважити, що діяльність ЄСПЛ створює лише додаткові гарантії прав і свобод людини, тому що захист цих прав є, передусім, обов’язком і завданням самих держав-учасниць Конвенції, тому держави не повинні забувати, що зобов’язання ЄСПЛ є субсидіарними по відношенню до діяльності компетентних національних органів влади.

Перед делегатами Форуму виступили Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд, мер Страсбургу Роланд Ріс та міністр європейських справ Франції Наталі Луазо.

Близько 500 представників з більш як 20 шкіл Асоціації шкіл політичних студій Ради Європи, серед яких майже 30 учасників Української школи політичних студій, в тому числі, депутат обласної Ради Лариса Білозір, отримали дипломи про завершення Школи від Генерального Секретаря Ради Європи.

Теги: вінницька обласна рада

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео